Legenda spune că șeful de Rutieră din Poliția Corabia, Bulintiș Narcis Sorin, ar fi făcut ceva. Neconform și incompatibil cu statutul polițistului. Sesizat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Corabia a clasat dosarele. ”Fapta nu există, nu se confirmă”….case closed!
Ghinion! În cele trei dosare clasate Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a cerut Judecătoriei Corabia redeschiderea lor. Și asta nu mai legendă. E realitate…Ce să vezi, în două dintre ele solicitarea a fost admisă de Judecătoria Corabia, unul e pe amânare pentru depunere înscrisuri.
Așa încât, polițistul Bulintiș, retrogradat între timp din funcție, detașat la Vișina, intrat în concediu, are toate șansele să fie anchetat. Cu toate denunțurile făcute în dosarul colegilor, tot de la Rutieră Corabia, (tot legenda spune, în cazul denunțurilor), săptămâna trecută, de DGA, în dosarul ”in rem” de la Parchetul Olt.
Că așa e în încheierea acordurilor de recunoaștere cu procurorii! Scapă cine toarnă! Să aibă domnul Bulintiș vreo calitate, alta decât martor, în vreun dosar și acesta să fi fost motivul plasării sale la Postul de Poliție Vișina, din șef la Rutieră Corabia?! Tot legenda spune că domnul comandant Ilinca ar știi ceva. S-or fi întâlnit, pe la audieri, la Craiova?!
Se anunță vremuri cu vești surprinzătoare. Da` și urlătoare! Că nu se mai știe cine, pe cine a turnat, unde, cui. De asta , deja, unii tremură. Legenda continuă…!
LEGE nr. 78 din 8 mai 2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție
EMITENT | · PARLAMENTUL |
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 219 din 18 mai 2000
”Articolul 12
(1) Sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite:a) efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale;
b) folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații. ”