Directorii puși în funcții, în societățile din subordinea Primăriei Slatina, își țin la secret CV-urile, ca și salariile. Nu se cunosc nici Consiliile de Administrație. Sunt ele pe rit vechi, sau altele?! Îndeplinesc noii ”specialiști
” numiți, condițiile AMEPIP reglementate pentru Consiliile de Administrație și numirile noilor directori?! Sau exact acesta este motivul pentru care nu sunt făcute publice CV-urile şi CA-urile și grebla înlocuiește CV-ul, zebra, transparența, țeava ”profesioniștii”?!
Ordonanța de Urgență 109/2011 reglementează clar, condițiile legale de numire a directorilor unităților aflate în subordinea autorităților tutelare/întreprinderilor publice-societăți:”Studii superioare şi experienţă în domeniul ştiinţelor inginereşti, economice, sociale, juridice sau în domeniul de activitate al respectivei întreprinderi publice de cel puţin 7 ani”, scrie la OUG 109/2011!
Duca de la Loctrans/Suciu de la Parc Industrial/Bălan de la Dezvoltare Urbană…Câți dintre ei au avizul AMEPIP, sau s-a împrăștiat norocu` doar la Ionuț Comănescu, care nu s-a făcut patron de firmă?! Nu contează că e falimentară, că e de papa bun sau topește aluminiu, că are unul, sau niciunul, angajat…
Singurii compatibili, în singurul Consiliu de Administrație, făcut public, sunt elitele combinatori, Leo Moisiu și Ghiță Diaconu, că și remunerațiile sunt în topul nesimțirii mult clamate de ales.
Așa încât, CV-urile publice! La fel și consiliile de administrație! Hai și cu ”salariile nesimțite”! Cine își face iluzii că jonglăm pe AMEPIP și tăcere tacită pe buna înțelegere, eu îi rezolv pe ai mei, și-i accept și pe ai tăi, să-și dea cu apă rece pe față. Nu mai ține fenta!
Greu de și pe semnăturile viceprimarilor Rogojinaru și primarului interimar Laura Giura! Greu, ca și zilele lor în primărie !
”(5) În cazul consiliilor de administraţie ale societăţilor administrate în sistem unitar la care se face referire la alin. (2), precum şi ale societăţilor administrate în sistem dualist, cel mult doi membri ai consiliului sunt funcţionari publici sau personal al autorităţii publice tutelare sau al altor instituţii sau autorității publice.
…….
În cazul întreprinderilor publice societăţi aflate sub autoritatea unităţilor administrativ-teritoriale, AMEPIP supraveghează şi controlează respectarea normelor prezentei ordonanţe de urgenţă în procesul de selecţie, nominalizare şi numire a administratorilor, în limitele prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă.
COMPANIA DE APĂ OLT!
Criterii clare, dorință mare, putință pe negociere. Fază mică! Faza mare nici nu a luat startul. E pe căutate și abia după, pe luate!
(2) În situaţiile prevăzute la alin. (1), durata mandatului administratorului provizoriu este de maximum 5 luni, cu posibilitatea prelungirii, o singură dată, pentru încă 2 luni, pentru motive întemeiate. În cazul în care procedura de selecţie şi nominalizare a administratorilor permanenţi este finalizată înainte de expirarea perioadei pentru care a fost numit administratorul provizoriu, administratorul sau administratorii permanenţi sunt desemnaţi de îndată de către adunarea generală a acţionarilor, iar mandatul administratorilor provizorii încetează.
Art. 294. – În cazul întreprinderilor publice aflate în subordinea unităţilor administrativ-teritoriale, administratorii provizorii se numesc de către autoritatea publică tutelară competentă, potrivit dispoziţiilor art. 291 alin. (1) – (3) privind durata mandatului provizoriu, fiind aplicabile în mod corespunzător. AMEPIP supraveghează respectarea normelor legale privind numirea administratorilor provizorii. Documentaţia aferentă procedurii de selecţie se înaintează către AMEPIP în termen de cel mult 10 zile de la finalizarea procedurii, pentru ca aceasta să îşi poată îndeplini atribuţiile de supraveghere conform prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă.
Să vină tranșa a doua, să facem chită! Cheta o găsiți pe rețelele de socializare!